Има съобщения, че адвокатът на  не е успял да я намери.

...
Има съобщения, че адвокатът на  не е успял да я намери.
Коментари Харесай

След протеста в руски ефир: Овсянникова изчезна безследно ВИДЕА

Има известия, че юристът на  не е съумял да я откри. Това заяви британският министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли в коментар за журналистката, която издигна антивоенен транспарант по време на новините по съветската държавна телевизия. " Притеснени сме за дамата, която държеше табелата “, сподели още той. 

„ Тези актове на неподчинение, в това число и хора, които излизат на улиците в Русия , са значими и показват огромна смелост в тази потисническа, авторитарна страна “, разяснява Клевърли. 

„ Нейната табела повдигна въпроса за руската пропаганда и е в действителност значимо съветският народ да разбере какво се прави от тяхно име в  Украйна , защото са били системно лъгани от Путин “, казва Клевърли.

Адвокатите на  Овсянникова  не могат да се свържат с нея повече от 12 часа, заяви тази заран съветският опозиционен уебсайт " Медуза ". Първоначално беше обявено, че Овсяникова е откарана в полицейски участък в Москва. От полицията обаче са споделили на правозащитници, че тя не е в ведомството, написа още изданието.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на  Овсянникова  във видеообръщение във Facebook профила си.



Припомняме, че предната вечер журналистката прекъсна основната новинарска програма на държавния съветски " Първи канал ", като се появи зад водещия в студиото с афиш с лозунги, осъждащи война та. 


Надписът на британски и съветски език гласеше: " НЕ НА ВОЙНАТА. Спрете война та! Не вярвайте на пропагандата! Те ви лъжат тук. "  

Необичайният протест се организира на 19-ия ден от началото на война та, която стартира, след като  Русия  нахлу в Украйна на 24 февруари. 

" Първи канал " на съветската държавна телевизия съобщи, че предприема вътрешна проверка във връзка с случая.

" Спрете война та! Не на война та! ", споделяше дамата, до момента в който водещата продължаваше да чете новините. Протестиращата остана в кадър и се чуваше в продължение на няколко секунди, преди " Първи канал " да превключи на друг репортаж.

Във видео, публикувано в YouTube,  Овсянникова  определя протичащото се в  Украйна  като закононарушение. „ Русия е страна агресор и отговорността за това лежи на съвестта единствено на един човек - и този човек е Владимир Путин ”, разяснява тя и добавя: „ За страдание, през последните години работих в „ Първи канал ”, занимавайки се с кремълска агитация. Сега доста се срамувам от това, че позволявах да се приказват неистини от телевизионния екран. Срам от това, че позволявах да зомбираме съветските жители ”, казва Овсянникова.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР